Fietstocht – De afwisselende natuur in Midden-Limburg

De afwisselende natuur in Midden-Limburg

[Sociaal-Delen]

Vandaag een mooie tocht gefietst van route.nl

Omschrijving

Rondom Nederweert rij je door een landschap van bossen, vennen en landbouwgronden. Ook kom je langs Nationaal Park de Groote Peel. Kortom, een tocht vol afwisseling en natuurschoon!

Nederweert

Vanuit IJsboerderij Gommers rij je langs de lommerrijke oevers van het kanaal naar Nederweert. In het gezellige dorpshart zie je nog enkele fraaie oude gebouwen. Ook kun je de Sint-Lambertuskerk bewonderen met zijn achthoekige torenspits.  Verderop kom je langs het bezoekerscentrum van de Groote Peel. Van hieruit kun je een stukje het nationale park in lopen.

Sarsven

Rondom Heibloem rij je een flink stuk door de bijna aaneengesloten bossen. Het is hier heerlijk rustig fietsen, ideaal voor een dagje onthaasten. In buurtschap Nijken passeer je de Sint-Petrus, een mooie korenmolen uit 1901. Verderop kom je door natuurgebied Het Sarsven & De Banen. Je vindt hier een aaneenschakeling van wilgenstruwelen, droge bossen, ongerepte graslanden en rietkragen langs het ven. Bij IJsboerderij Gommers geniet je op het terras van een verfrissing.Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.